luni, 14 septembrie 2020

Informatii pentru elevi

 

Informații pentru elevi

ü  Accesul elevilor în școală se va realiza după cum urmează: elevii care au sălile de curs la parter  și la etajul al II-lea vor folosi intrarea profesorilor, iar cei care au sălile de clasă la etajele I și al III-lea vor folosi intrarea elevilor, respectând sensul de mers, conform săgeților desenate.

ü  La intrarea în unitatea de învăţământ a elevilor se vor efectua următoarele acțiuni: măsurarea temperaturii (care nu trebuie să depăşească 37,3°C), dezinfectarea mâinilor.

ü  Purtarea măștilor de protecție este obligatorie, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreațiilor, atât în interiorul școlii, cât și în curte. Excepția de la  obligativitatea purtării măștilor este în timpul activităților sportive, când distanța dintre elevi trebuie să fie mai mare de 1,5 metri. Măștile vor fi aruncate doar în coșurile de gunoi special amenajatela intrarea/ ieșirea din școală.

ü  Păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1 metru între elevi este obligatorie atât timpul orelor de curs, cât și în timpul recreațiilor.

ü  Igiena riguroasă a mâinilor (utilizarea dezinfectantului, spălarea mâinilor cu apă și săpun) este o măsură aplicată la intrarea în școală, înainte și după utilizarea toaletei și ori de câte ori este necesar.

ü  După aranjarea elevilor în bănci (în sălile de clasă proprii) se afişează liste cu elevii clasei şi se va marca locul în bancă. Băncile care asigură distanțarea vor fi numerotate, iar elevii își vor păstra numerele de ordine. Profesorii diriginți vor afișa lista cu elevii și numărul de ordine pentru fiecare elev.

ü  Sala de clasă se va aerisi în fiecare pauză.

ü  Pauzele vor fi date în funcție de numărul sălii de clasă.

ü  Intervalele aferente recreațiilor vor fi stabilite în mod eșalonat pentru fiecare clasă în parte, astfel încât să nu se aglomereze spațiile.

ü  Va fi evitată crearea de grupuri de elevi din clase diferite.

ü  Elevii vor fi supravegheați pe toată durata pauzelor de către cadrele didactice, pentru păstrarea distanțării fizice.

ü  Elevii nu trebuie să interacționeze fizic (nu se vor îmbrățișa, nu își vor atinge reciproc mâinile și nu vor sta aproape unul de celălalt).

ü  Nu vor fi practicate jocuri de contact sau cu mingea, nici activități care implică schimbul de obiecte. Vor fi evitate de asemenea structurile de joc ale căror suprafețe de contact nu pot fi dezinfectate.

ü  Vor fi eliminate jocurile și alte activități care implică formarea unor grupuri care duc la reducerea distanței dintre elevi.

ü  Elevii nu vor consuma în comun mâncarea sau băuturile și nu vor schimba între ei obiectele de folosință personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).

Despre noi | Site Map | Blog Design | administrare: prof. Daniel STRATULAT (=LICEUL PEDAGOGIC „IOAN POPESCU” - BÂRLAD)